Sunday, December 27, 2009

Ibu Mertuaku [Day 2]

Day 2

Saturday morning, I cooked breakfast for the family. Woot.Woot.
Spaghetti goreng jer pon..hehe. buat teh o.dah siap..kol 10.30 pagi kitorang kuar.
Tapi jap. Nak kena recall ke mane eh tempat yang pertama dituju..

Erm.

Erm.

Ha, pepagi lagi our first destination ialah kedai Al-Munawwarah dekat Taman Tun Dr Ismail.
Heheh. My MIL beli 4 helai tudung and my SIL yang-darjah-4-tapi-tak-pakai-tudung pun nak tudung. Heheh.. My MIL nak belanja, tapi biase la,sebagai anak menantu yang pemalu, I pon tolak la slow2, walaupun dalam hati, Nak! Nak!.. hehe..
Dari Munawwarah kitorang gi Brunsfield kejap. I nk gi ofis my adik no 2, Iman. hehhe..sebab nk hantar baju.. Iman ader dinner on the 31st Dec ni.. All the best sis!

Okeh, we left Taman Tun dan terus menuju ke Ikea..hehe..
Operasi kirai RM berlaku lagi. Takyah describe la kan aper yg dibeli sebab sume org tahu Ikea jual ape..hehhe..takkan jual baju kot.. ^_^ Lepas Ikea, masing-masing perut dh berkeroncong..
kitorang patah balik ke Taman Tun, and trus ke Restoran Puteri yang dimiliki oleh Rubiah Suparman and Habsah Hassan.. Kitorang pergi dekat restoran yang baru, yang tempat anak Erra Fazira buat akikah tuh.. woot.woot.
Sekali parking penuh. Tak dapek la kitorang nk makan situ..So, hubby cakap pergi makan kat Puteri yang lama..Sampai kat Puteri yang lama, takder org pon. Legaaa cek! Dahlah kepala cek dok fening.. Me, hubby, MIL, BIL makan nasi campur.. SIL yang 2 org tuh, makan nasik ayam, dengan 2 tapai [ubi & pulut], jeli kelapa 4, kuih untuk minum petang, TOTAL RM 50++
Reasonable la..lauk dekat Puteri nih, memang sedap-sedap. Rasa macam makan kat umah..
2 thumbs up untuk Restoran Puteri!! Weeeee~
Lepas lunch kat Puteri, kitorang terus ke Sogo pulak.. dalam keta makcik ni mmg dh tdo arr..ponek!
Sedar-sedar dah kat parking Menara CIMB. U ollss skrg kalo nk gi Sogo, takyah nak berebut2 parking kat Sogo yang kecik tuh..hoho..weekend and public holiday bole parking kat Menara CIMB which is situated next to Sogo itself. Selesa u ollss!
Dalam Sogo, pusing2, sekali takder aper pon yang dibeli..hehe. Ramai sangat la org, pening kepala..
Mase dalam Sogo, jumper la adik beradik FIL dalam butik Bonia. Then on the way keluar, jumper lagi kawan MIL pulak..dengan family dia..sembang2,salam2, then trus balik..
Exhausted giler.
Rasa macam Explorace.. hikhik.. letih tapi fun.

Sampai rumah, bancuh teh, makan kuih yang beli kat Restoran Puteri tuh.. huhu.. lazattt! Tak tipu!
Hehe. Lepas minum, rehat sampai Maghrib. Lepas Maghrib, kitorang kuar gi makan pulak..[Makan lagii..] Hehehe.. Gi Wangsa Walk jap, hubby nak gi Popular untuk tukar buku. then BIL beli seluar keje kat Dockers, then SIL beli Popeye's then baru la kitorang gi cari makan.

Hubby decided Bangi Kopitiam. This is our first visit to Bangi Kopitiam.. Selama ni lalu jer, ari ni baru berhenti makan. ^_^
Me makan Mi Hailam, hubby makan Nasi Goreng with Chicken Chop, MIL makan Nasi Lemak with Sambal Sotong, BIL makan Roti Bakar.. Susun atur dalam Bangi Kopitiam memang best! Selesa dan sedap mata memandang..With decorations yang ala-ala old skool kat dinding, at with 2 thumbs up food, Bangi Kopitiam is a must visit kopitiam for kopitiam's lover.. I'll upload the picture later2 k.. So, that's the end of our wonderful Saturday peeps~


Nota kaki: Me and hubby memang jatuh cinta dengan Bangi Kopitiam!

No comments: