Friday, December 25, 2009

Ibu Mertuaku

Hola~
MIL pay us a visit last Friday..huhu.
Together with Faiz, Hanisah and Ain. As usual, my FIL and Nadzmi tak ikut.
My FIL ade golf tournament, arituh dengan Sultan Kedah. Weekend ni I dunno dengan sape pulak..Maybe ader tournament kot, sebab Saturday and Sunday ade xtvt..
Nadzmi, biase arr..mane penah nak ikut jalan-jalan. Dia lagi suke dok kat umah instead of ikut my MIL jalan-jalan.. Rugi besar arr..hehe..

Friday they reached KL at 3.30 pm.
I've already cooked kari udang, sambal daging and goreng ayam for them.
Hoho. Tak sempat nak goreng sayur, as I'm-very-the-slow-type-of-cook! ^_^
So, after having our late lunch, sume org berehat2 sampai kol 7 lebey.
After Maghrib, we went to Jaya Jusco Alpha Angle sbb mmy MIL nk beli buah-buahan and
fruit juice for my BIL and SIL.
Lepas beli-beli, kitorang kuar from Jusco and heading to Satay Haji Samuri @ Taman Melati.
Woot woot~
As usual, Satay Haji Samuri memang tak penah takder orang.. I wonder why?
Sebab me bukanlah peminat satay, so, I don't pay any attention to their signature dish;satay.
Tapi sebabkan lapar, perut ni terima jer la satay tuh.heheh.. Hubby memang 'hantu satay'..
Memang die tak lepaskan peluang lah bile dah sampai kat kedai Samuri ni.
We ordered satay ayam, satay perut, nasi goreng cili api, nasi goreng biasa, ABC, and drinks.
Everything was ok, except the ABC. Tasteless. My BIL said, 'Rasa macam ais kosong jer..'..
Heheh..kesian..
Lepas makan kitorang trus balik umah. From Taman Melati to Bukit Antarabangsa, it will take about 20 minutes time. Sampai rumah dekat 10.30pm..rehat kan perut at about 2 hours. 12.30am, sumer masuk tdo..Dalam otak masing-masing dah tersedia aktiviti untuk esok.
Btw, Datin Zaharah mahu shopping yer di sini..heheh.. Sekian.



Nota kaki: Kalo ader kasut roda, sure gua pakai..senang sket. Laju jer.. ^_*

No comments: