Tuesday, January 5, 2010

Trip to Melaka [Day 2]

Hari kedua di Melaka, Saturday.
Kami bangun pagi untuk breakfast di hotel.
We had Nasi Goreng Cina, Hash brown, Baked Beans and Roti Bakar not to forget orange juice.
Malangnya kat hotel ni tak disediakan coffee. Hoho!
Kami makan tak abes. Unbelievable.
Lepas makan tak abes, me insist utk pegi Pantai Klebang.
Sebab teringat masa sekolah rendah dulu, pagi selalu breakfast kat tepi pantai..makan roti canai with asam pedas ikan kembung..mak ai..kecur air liur..
Petang2 pulak mak selalu beli ikan kat sini. Hehe.. segar dari laut u olllss~
Malangnya masa me+hubby sampai kat Pantai Klebang tuh, laut dah takder..
Serius..tak nampak laut. Laut dah kena tambak sebab katanya nak didirikan Melaka Gold Coast.
Aduyaiii.. sedey gua! Dah la kedai roti canai+asam pedas tuh tak jumper. End up makan kat satu kedai yang ramai org ni. We ordered roti canai. Kedai ni pulak, air lambat sampai.. Siap ada kakak ni dah sudah makan,tapi air tak sampai2. Heheh..kelakar la pulak.
Nasib kitorang baik sebab dapat air n roti segera. -happy-
Lepas makan, baca paper, and encik hubby bangun. Ingat nak pergi bayar, sekali pergi beratur beli nasi lemak. Heheh.. Nasi lemak sedap, patut la org beratur panjang.
So lepas breakfast, patah balik ke Banda Hilir.
Kereta tak banyak lagi kat jalan raya sebab baru pukul 10am. Berdiri tengah jalan pon confirm tak kena langgar. Hehehe..
So, we all parking bertentangan dengan I'm Loving It! (Mc D) Dataran Pahlawan..
Kitorang masuk Muzium Setem (RM1) melawat Kota A' Famosa, Muzium Kesultanan Melayu Melaka (RM2) and masuk Memorial Pengisytiharan Kemerdekaan..
Ayah suruh masuk muzium yang ada letak gambar perkahwinan my moyang, tapi tak sure which muzium yang ada gambar moyang tuh.. [next time, maybe..]
pukul 12noon, cuaca dah agak panas, so we both decided masuk Dataran Pahlawan.
Apa lagi bila dah lapar dan dahaga,'Mocha Praline,venti, and cheesecake 1' RM25.00 +kchingg+
Memang tahu la cara-cara nak ternak lemak! \'_'/
So lepas rehat2, peluh pun macam dah kering, kitorang move to my fren house! yeehaa!
Sampai rumah Laily kat Taman Ikhsan at about kol 1.00pm,
Hehehe..lame dah tak jumpa my BFF nih! Sembang2 and it's makan time!!
Heheh,Laily masak bihun goreng, popiah and goreng keropok. Tak lupa air sunquick.
Sedap2..! Pastuh dalam kol 3.00pm lepas tumpang solat, me +hubby gerak to Seremban pulak..
Sebab? Nak melawat anak I~ Eh bukan! Anak my other BFF, Nur Mazlina Md Zin and Nor Azman; iaitu, Akid Najdi..~ Heheheh..

So, kita sambung esok ok. Sebab I rasa macam dah panjang sangat dah entry nih.
See ya!




Nota Kaki: Makcik nih rindu kat zaman kanak-kanak dia. Di mana semua org innocent. Agree?

No comments: