Wednesday, February 17, 2010

It's Over

Yeaah~ It's over.
I repeat; Over!!
Tapi jangan panic eh. Maksud 'It's Over' disini ditujukan kepada CNY Holiday yea kawan-kawan. Hehehe.. Rindunyer tilam yang empuk. Nak tido lagi. Rasa tak cukup tido. Rasa cuti CNY ni pendek jer. Bagi la cuti seminggu ker.
Kan best. Kan?
Ari Sabtu lepas a day before CNY, me + hubby gerak to the North. Yeaa..balik kampung. Actually, takder intention utk balik kampung. Tapi disebabkan yours truly mau sign surat lawyer, kami balik jugak. Heheh.. 
Sabtu and Ahad we spend our time at my in law's. Before departed, hubby bought cupcakes@Wondermilk for Ain. Then, we bought McD for bekalan dalam kereta. Sampai di Centrepoint Bandar Utama, kami terus ke lane drive thru. Tetiber terpandangkan Starbuck's yang berada betul-betul disebelah McD, hubby suruh beli coffee.
Nyum.Nyum. Then, kami teruskan perjalanan, stop kat RnR Sungai Buluh and Tapah. Sampai Penang @ 10.00pm. Jam yang teruk + kepenatan dok dalam kereta.
Monday morning, balik umah my mom pulak. Heheh..sampai2, terus tolong my mom buat kek labu. Sedapnyerr!! This is our first experience buat kek labu. Lunch kami mkn nasi kandar. Lauk pauk jer dari kedai nasi kandar. Beli kat Line Clear. Murah + sedap. Tapau untuk ayah sekali. ^_^
Pastuh before Asar prayer, we received a call from ibu. Ibu ajak join barbeque. Nyum3. Pastuh me cakap ngan hubby, dulu2, abah [ibu's husband] selalu buat char koey teow untuk kitorang. Sedap. Dah la buat 1 plate sekali masak. Amek ko! Cuba pikir kalo ader 60 orang? 60 kali arr abah goreng char koey teow. Tapi tu la cara untuk bg org yg mkn puas hati. Yer tak? 
After Maghrib, kami gerak ke umah ibu. Dah ramai yang menyertai. Kawan2 Ana n Piya~ Ramai giler. Ahli keluarga yang hadir; Mak long, adik n adam, firdaus, mak ojah n family kecuali syafiq. Tak luper jugak bibik. Hahah...
Skali kan..



Skali kan..


Kan..


Kan..


Kiter.. 


Ternampak kan..


Aper? Cuba teka??


Hahah.. bosan eh?



Skali terpandang abah tengah goreng char koey teow! Yezzzzaaaa~
Menu yang disediakan oleh abah n family; Nasi Goreng Cina, Char Koey Teow, Kentang bakar, dan untuk yang di marinade pula ada, ayam, daging n sotong. Tak luper jugak chicken sosej. Serius sedap. Sampai mengah makan. Thanks abah, thanks ibu, thanks Ana n Piya. 
Heheh.. gambar takder, sebab tak bwk cam. Tapi takper, nnt nk curi kat Ana. 
K la, korang bayangkanlah makanan dan suasana majlis di atas yer..heheh..
Bayangkan sampai kenyang tau!
Me nk start bekerja dah ni.
Tata!


Nota Kaki: Nak gi curi gambar kat Ana!! 

No comments: