Wednesday, March 31, 2010

La Senza

Heheh..received email dr La Senza. So, sesaper rs nk shopping pyja,or shirt or ape2 jer la..please do so sementara stok masih ada~  Lalalalaala.. Ayoh la stock up~

Tuesday, March 30, 2010

Nyampah

2 benda nyampah arini:
  1. Org yang suke bagi excuse such as; 'Tengah cek,tengah cek'.Haku dah dengar ayat 'Tengah cek' ni dah berulang-ulang kali. It's almost 3 weeks now. Susah sgt ker nak buat kerja tuh? Sekarang saya sudah fade-up.Why take you so long? I dont care kalo ko nak ber'ym' 24-7. But, work come first darling. Ada paham? Kalo ko bole siapkan kerja dulu, ym la sampai petang, I dont give a damn~ Now, I give you a new dateline;I want it by today. That's it.
  2. Org yang suke jaga tepi kain org lain.Nasib la ko ni mmg makcik. So, ko dimaafkan.I hate to be rude, so lo jgn maksain gue.Got it? Move your ass and get your own life.

It's Warehouse Sale




Warehouse sale datang lagi!! [Dalam intonasi, Tora datang lagi!!] Heheh..masih lagi di tempat yg sebelum-sebelum ini, iaitu di Corus Hotel. Ok, for those yg mungkin tak tahu kat mana Corus Hotel ni, it's situated at Jalan Ampang. opposite Wisma Central. [Wisma Central?? Apa dia tu cek??] Heheh..Kat area KLCC tu..
Ha,cari la..sure jumpa punyer.. Bila?? Pukul brapa?? Baca la kat poster tu cek.. Hehehe..Poster credit to Shopping n sales. 
Tata~

Monday, March 29, 2010

Monday brulee

Kami cuti today.
Gi IKEA, survey2 barang.
Pastuh stock coffee dah abes;trus ker Starbucks Ikano.
Baru tahu, kalo ade kad CIMB dan Jusco, dapat wave 10%.
Shop and save~
Lunch pula di Jusco Wangsa Maju.
Penat sebab berlari-lari ke bank-bank untuk dptkan diorang nyer mortgage info.
Badan dah naik masam sebab cuaca panas ya ampunn..
Had tea at Resipi Rahsia.
Then, balik umah..heheh..kol 4.45 baru sampai umah.
Sama macam pegi kerja. Hehehe..
Pasni saya akan cuba suruh encik suami menulis tentang pinjaman perumahan, the do's and the dont's.
Semoga bole jadi guidance kepada semua. Insya Allah.
Bye. Ngantuk.

Sunday, March 28, 2010

Weekend To-Do List

To-do List:

  1. Working shoe[s]
  2. Husband's working shoe[s]
  3. To meet property agent[s]
  4. To visit few more show unit
  5. To visit Akid's place
  6. Do some groceries
  7. Kain cotton for baju kurung
  8. Flat sandals for travel
  9. Perfume for office use
  10. 2 sets of bedsheets + pillow case[s]
  11. Pay debts
  12. To clean both toilets
  13. Cari tukang mesin rumput
  14. To get quotation for kitchen cabinet and ID works
  15. To get husband's new black pants
  16. To sort personal filing system




Nota kaki: Esok [Monday] kami cuti. Yezzzaaa~

Friday, March 26, 2010

Shopping

It's shopping free spree again~
Na..kidding. I just bought few necessary stuff[s].
I'm looking for a pair of Clarks. However, tak jumper yg berkenan.
Jadi saya hanya beli sepasang kasut di Eclipse.
Kami dinner di 'food court' sahaja. Roti canai.
Lepas dinner, lalu depan kedai pakaian kanak-kanak.
Menarik tengok tag yang bergantung-gantung. Tag 50%. Hehh.
Kami masuk. Dalam kepala teringat kat Akid. Walaupun saya
seperti 'bias' kerana tak teringat kat baby Dora.
Ok fine,saya teruk.
So,saya belikan akid sesuatu. Yang ada tulis 'Rockstar'.
Don't blame me if Akid end up jadi rockstar. Hahahah..
Btw, today, after work saya akan ke KLCC lagi. Tapi untuk beli cadar.
Dah janji dengan SA yesterday nak beli today.
Nasib baik sebelum balik rumah kena lintas parking KLCC.
Ada alasan untuk singgah.
Jadi,ini untuk Akid :


Dalam ni yer,nanti aunty anta kat umah. Nak tunggu Akid datang berjanggut la. Silap aribulan aunty pindah rumah dah, baru Akid nak datang. Bye Akid, aunty merajuk.

Wednesday, March 24, 2010

House Hunting


Ketepi-ketepi~

Kami sgt bz mencari rumah.
Byknyer have to take into considerations.
Such as- flooring, kitchen cabinet, wardrobe..arghh.
Lepas working hours;jumpa agent. Jumpa agent dan jumpa agent lagi.
Sumpah penat. Duit lagi. Duit. Duit dan Duit lagi..
Tapi takpe, mana nak dapat manis nya tanpa berkorban;no?
Heheh. Hopefully Allah permudahkan segalanya. Amin
Kalau semua berjalan lancar, Insya Allah, raya tahun ni di rumah sendiri.
(Sambil nyanyi lagu Madagascar-Move it!!)
Bye.

Nota kaki: Hopefully bole reach our next milestone. R.U.M.A.H.  =)

Friday, March 19, 2010

What's your beauty regime?

The Body Shop will be my all time favourite. Tatau ler kenape, since saya sekolah menengah lagi,sy seperti telah menjalinkan contract dgn this company. So, far the result was good. Biasalah kalo mengelat sikit-sikit.
Last year saya cuba-cuba untuk tukar kepada yang lebey berjenama. Sila abaikan perkataan berjenama kalau anda rasa nk muntah. Last year saya bertukar kepade cik Dior. Tapi, ada dua sebab kenape sy tak meneruskan bersama-sama,sehati-sejiwa dengan cik Dior, sebab saya malas nk pakai banyak-banyak benda dan bile nk malas nk pakai banyak-banyak benda, saya malaslah nak bayar banyak-banyak pulak. Hahahaha. Tapi satu yang saya tak bole resist dengan cik Dior is the eyeliner juga cik Dior punya make-up remover (water based). Waaa...suke2!!  The make-up remover mmg lah syahdu bila pakai. Kotoran degil? Tiada lagi!! 
Lately ni saya kurang sikit memberi perhatian pada kulit muka, kesian cik wajah. menci yer tgk kulit sendiri kat cermin? Hahahah.. Dah lama tak buat kerja-kerja kebajikan kat cik wajah. Dah lama tak scrub dan dah lama tak tempek2 pupur. Jadi, last 2 days, saya bertekad membersihkan cik wajah dan membuat cik wajah gembira dgn hasil borongan saya.
Saya ke The Body Shop. Tujuan nak cari scrub cik wajah, pupur, night treatment, cleanser dan juga body scrub. Tak lupa botol yang di gosok dibawah ketiak ketika pagi selepas mandi-cik deodorant. 
So, kat bawah ni adalah hasil penyalahgunaan wang tunai semasa lunch hour. Amek ko! Nak bayar parking pon pakai syiling nanti~ Hahahah..So, ni lah bahan-bahan yang dah membuatkan saya tidak berbelanja selama sebulan yer.Hopefully saya dapat berbelanja lagi pada bulan hadapan.
Pictures credit to The Body Shop.




Saya dah pakai semua bahan-bahan untuk cik wajah dan ia sangatlah mengujakan apabila jejari dpt merasa kelembutan cik wajah.. Hehehe..Sila cuba semua orang. Sekian.

Wednesday, March 17, 2010

California Pizza Kitchen

Saya berpoya-poya dengan Encik Suami di KLCC. Ari Isnin,after office.
Memula ingat ada Blue Cube Celcom kat KLCC,skali takder..
Jadi berjalan dan cuci mata la kami.
Lapar dan dahaga. Kami memilih California Pizza Kitchen untuk dinner.
Dah lama tak makan kat CPK. Rindu lak rasa pizza dia ngan avocado roll.
Nyummy. Kitorang ade camwhoring ngan pizza tapi tak ter'transfer' lagi.
So,sumer gambar ni kami amek dari web page CPK. 
Sila lihat yer. Jangan meleleh ayaq liuq sudah.


Untuk appetizer pulak, kitorang makan Avocado Club Egg Rolls

Kami order BBQ Chicken Pizza as our main course.
Untuk drinks pulak, kami order Sunriser Mocktail, Iced Choc and warm water.

So,ape lagi, sila la pergi melawat CPK di KLCC.
Burp! Alhamdulillah.


Monday, March 15, 2010

Hello Monday~

What had happened to us last week? No news huh?
I have no idea on what to write or what to share. Blank.
I'll sum up here [I want to concentrate on my fav tv show btw]


Friday
After work, when straight back home. No power & water supply.
We both take a quick bath [thank's to the water tank], and 'Hello The Curve!'.
Hahaha..ya, we went straight to The Curve. We can see a lot of 
people going out of Bukit Antarabangsa. I can't stand myself without air-conditioner.
The eczema will kill me! ;)
So, at 10pm we left The Curve and reached Bukit Antarabangsa at about 10.30pm.
We stop at Craven Cafe for Milo and Apom. At about 12, we reached home.
Thank God, I can see the lights is on.


Saturday
At 8.30am we went to MATTA Fair. We parked our car at The Mall.
Had our breakfast at Mc Donald's.
At 9.30am we start to line up at PWTC.
O em gee! Sangat ramai. 
We have to pay for RM3 each.
It's a bargain I would say.
After spending 3 hours at PWTC, I can say that Apple Holidays and Areetara, Krabi's staff really know how to tackle customer. Thanks to Zetty from Apple Holidays and Mr Narong Kiataree from Aonang Buri Resort.
We left PWTC at about 1pm. On the way home, we divert our route to Mid Valley City.
I'm looking for Amnah's wedding pressie. 
Psst! I bought a lots at La Senza. Hahaha.. Resit nyer panjang ya ampunn!
Malu pon ader. Hahaha.. For those who don't know me yet, 
I'll shop a lot at La Senza once or twice a year.ONLY.
Then we had lunch at Belanga and tea at Coffee Bean. 
We left MV at 4pm and reached home at about 4.45pm.
Husband take a nap while me do the ironing works.
After Maghrib we heading to KGPA's. 
The table setting was awesome! All the tetamu punya table dekat atas padang.
Lawaaaaa bangat! The decor, setting, door gift..and yang penting Amnah sangat lah gorjes.
Kurusss bangat.. plus her husband sangat ler manis. Bagai pinang dibelah dua.
Lauk pauk sangat sedap.
Gang IIUM yang terakhir tinggalkan majlis. If i'm not mistaken, we left KGPA's at about 11.
Reached Bukit Antarabangsa almost 12am. Again electricity supply interrupted.
I'm so panas ok, with baju yg bling2, and hubby with baju batik. Aduyyyaaii~
Husband reverse kereta, terus menuju ke Craven Cafe. Sib baik sekangkang kera jer. 
Dalam kereta, husband call De Palma. The nearest hotel to us.
I know he's damn tired. Plus he know that I cant stand the heat;again due to eczema.
We got a room! Balik umah, pack few stuff trus menuju ke Ampang.
At about 12.30 we reached De Palma.
Changed and zzzZZzzZZ..


Sunday
Woke up late. Had our breakfast at the hotel's cafe. Buffet.
The food was ok for RM155/night. Hehehe..thou, we ate a lot!!
We left De Palma at 11am. Sampai rumah, kemas2 and cuci baju.
Alhamdulillah, api ngan air dah ada. 
Relax kan badan dan minda sehingga malam. 
Esok sudah mau kerja!


How's your weekend?

Monday, March 8, 2010

Citibank Sucks

I've terminated my card last year, and now I have to deal with them again.
Do you know how much I hate you Citibank? 
With sugary promises on the lips of your super-sucks telephony.
And I know,it's a BIG LIAR.
You lied every time I call you.
You said that you will get to me soon once you get the confirmation.
It's been a month since I last called you.  
It's a liar. BIG FAT LIAR!
Citibank, you guys SUCKS!


Nota kaki: You sucks Citibank! 

Sunday, March 7, 2010

To Let Go

Currently there are 2 items that I need to let go. 


1. Chloe Sunglass
    Bought it at nearly RM 1k. 
    Going to sell it off at RM 490 ONLY. Cheap no?
    
    Condition: One small stud is missing, however nobody will noticed it
                   because when you wear it, the stud will 'disappear' at the 
                   back of your ear.
    
    You will get the sunglass, the casing and the silk wiping cloth.
    Anyone interested, please email me at nuha2301@gmail.com


    


2. Adidas Women


    The second item will be this shoe. 
    Bought it back in Singapore. 
    Barely used.
    UK Size 6
    To let go at RM 150 only. 
    Condition: Good [Barely Used]


    Anyone interested, please email me at nuha2301@gmail.com





Melaka Trip

Hello~ hhehe..so long since we last updated our blog,no?
Sowwy..Saya sangatlah tidak sihat minggu lepas. Mungkin kerana cuaca yang panass bangat.
However, I managed to go to Melaka for my bestie's wedding. While my husband is currently away
from home for 5 days. Huh~ Sangatlah lama okeh. Sampai nk pengsan tunggu. Hahaha..
So, berbalik kepada tajuk asal. Meh saya nk tunjuk gambar pengantin.




So, kepada Norlaily Binti Md Nor, Selamat Pengantin Baru babe~ Aku ngan husband doakan semoga perkahwinan ko akan kekal sampai akhir hayat~ Amin.

Tuesday, March 2, 2010

Recovering period

Saya sungguh berasa tidak selesa since last Friday. Body aching, running nose, sore throat and heavy head~
Demmit~ Saya tak suka sakit. Saya asyik terfikir2 agar saya dapat bekerja tanpa MC untuk minggu ni. Alhamdulillah. Saya dapat bekerja seperti biasa. Cuma blur2 sket. Heheh..
To date, hidung masih tidak selesa tapi alhamdulillah sudah beransur2 sihat seperti sedia kala.
One more, I crashed my diet plan today. Demmit again! Suddenly selepas sedikit sihat, saya berasa seperti saya sudah tidak makan selama 2,3 hari..hahha..okeh,fine,enuff nurul!




Nota kaki: I am hoping to get a reasonable price at MATTA Fair next 2 weeks. Yokoso Japan! Pleaseeee! [Now, I realized, I love Japan more than London] =)  [Farah  you're rite!]