Wednesday, April 14, 2010

Nueha: Project House [Part 1]



Alhamdulillah. Syukur yang tak terhingga. Semalam, akhirnya loan rumah me ngan husband telah lulus.Actually, this is my second housing loan. I bought one early this year and sebelum berakhirnya 1/3 dari tahun ini, kami berjaya untuk sebuah rumah lagi. Alhamdulillah. Syukur sangat2. Untuk entry sebelum-sebelum ni, saya penah berharap untuk masuk rumah baru by this coming Aidilfitri. Sebab masa tuh husband dan saya terfikir nak beli di tempat tinggal my BFF iaitu di Sri Putramas. Dah tengok banyak unit kat situ, tapi ada saje yang tak kena. Seperti biasa, weekend2 yang lepas adalah masa bagi kami melihat2 show unit rumah-rumah baru; dengan harapan dapat inspiration. Even rumah-rumah second hand pon kitorang gi survey. 
Antara housing project yang menarik perhatian husband ngan saya ialah seperti berikut:

1. Casa Idaman @ Jalan Ipoh

2. Symphony Heights @ Selayang

3. D'Rimba @ Kota Damansara
http://www.iproperty.com.my/propertylisting/427765/Kota_Damansara_Apartment_ForSale

4. Sri Putramas @ Jalan Kuching

5. Taman Bukit Mulia, Bukit Antarabangsa.

Jadi selepas ditimbang tara [cewah ayat Melayu lama nih], maka kami pon memilih untuk bersama dengan Symphony Heights. Insya Allah, akan dapat kunci rumah dalam bulan Julai,2011. Mudah-mudahan, semua akan berjalan lancar. Amin.
Jadi, raya tahun ni masih di Bukit Antarabangsa. Insya Allah. Oh, mungkin juga akan telah miskin untuk setahun ini. Banyak benda nak perlu dibeli nanti. Aduhai saving[s]~ 

We are officially broke.


Picture credit to here

 
p/s: I am happy for our achievement. You go husband!! Mhuaah~

2 comments:

Nur Farahiyah said...

selamat berjumpa ngn bank agent! bestnye dh nk sign s&p..when is my turn? tggu umo 30 kot..hehehe

Nurul+Hafiz said...

heheh.jumaat ni br nak pergi jumpe. takper, umo 30 lagi 3 tahun jer..sabar eh~ heheh..