Thursday, June 24, 2010

Inspiring


Sape suke tengok perempuan/gadis jomblo cantik? Angkat tangan.
Ok sekarang boleh turunkan tangan eh.
Saya mmg suka tgk perempuan cantik. Sedap mata memandang. =) Dont get me wrong, I'm married; to a man. So, I am normal. Hahaha..
Back to the topic, be it free hair ke, tudung litup ker, tudung berjambul ker, tak kisah arr. Asalkan cantik. Selain tuh suka gak tgk perempuan yg suka dress down up. Sape tak suke kan? Tatau la kalo korang jenis tak suke tgk perempuan lawa. Hahahah.. [Haruslah korang jeles kan sebenarnya] =p
Antara perempuan yg sy suke tengok sebab diorang mmg lawa+diorang suka bergaya adalah:
1. Miasuraya @ Amira
I know this young lady accidentally. What a small world. She's one of my 'kenalan' cousin. She's so baik hati, lawa, very 'bergaya' one [sometimes in Harajuku's style and sometimes sgt lah ladylike]. She was born with brain and beauty. Sangatlah petite and I just can't help to fall head to toe with her fashion sense, celoteh regarding her life and Asna's! She's moving to Australia soon. Good luck in your study Miasuraya @ Amira! 

2. Ina Madz 
Kenal this lady dah lama, since matric. Tapi tak pernah cakap ngan dia except masa kitorang kena gi motivasi @ Klang. Dia mmg lawa. Seriously. From our previous conversation, I believe Ina have a very kind+beautiful heart and soul. Sekarang die tgh pursue her doctorate. Bravo Ina! 
Lagi ape eh nk cerita pasal Ina? Owh, she msg me recently and her message really inspired me. Insya Allah, God's will; aku pon akan ikut jejak ko Ina! Oh, Ina babbles too on her blog. Hahaha..

3. Hanis Zalikha
Budak perempuan ni mmg lawa. Same with the two above; beauty with brain! Sgt cantik. Pakai tudung cantik, tak pakai tudung pon cantik. Memang cantik la. Kalo korang bc blog die mesti korang tahu kenapa die ni digemari ramai. Hahah..so takyah la haku nk bagi sebab kenapa aku suka tengok dia ni and suka baca blog dia.

4. Aimie Bahirah
I dont know her personally BUT I read her. Hahaha.. And I personally think that she's beautiful. Sangat cantik- a lady with a hijab. She's early twenties, married with a baby. Sangat bergaya. Sama macam gadis2 kat atas tadi. Heheh..

Tu jer la so far yang sy rs lawaaaaa bangat! Yang lain jgn pikir bukan2, korang pon lawa, aku pon lawa. Hahaha..cuma diorang ni category lawa yang lebih sket dr kita2 yang biasa2 ni.. Heheh.. ape lagi? Jom jadi lawa! Jom! Jom! 




(Lawa diatas adalah dari penglihatan aku, tafsiran otak aku. Kalo korang rasa mata aku ni ade something wrong, keep it to yourself;please)

Friday, June 18, 2010

Rindu

Rindunyer kat blog. Rindu x? Hahaha..jiran kita sure rindu. Sebab ari2 tanya bila nk update,bila nak update. Sebenarnya, byk sgt keja lately. Alhamdulillah, semalam dah habis buat FA. Seronok. Sampai senyum2 masa balik. 

Lagi ape eh update? 

Rindunya sama Imran [Kak Shu jgn tersedak naa..] Rindu nak tengok si mata galak beraksi. Hehehe.. Imran kecik2 dah dok kat sinun, balik Mesia nanti sure speaking jer nih.. [Tetibe citer pasal Imran pulak..]

Lagi ape eh nak wrap? Erm. 

Kawan kite Nurul H, akan pindah ke office baru, ke cawangan lain.. Mesti rindu lagi nanti.. Dah takder saper nk sy gelakkan.. heheh.. Oh, kawan lagi sorang Ki, sudah pindah ke Kuantan. My oh my~ Ki, u're going to miss me n nurul. Kan? Hehehe..

Walopon dah basi, nak bgtau jugak, Azrinaz telah divorce dengan Sultan Brunei. Errm. I have no personal comment regarding this. Tapi dr apa yang telah dibaca-baca from here and there, saya sedey la. Sebab dia ada anak2 yang masih kecil. I dont bother which party yang salah, because in others marriage, we cant judge anything rite? Because we dont live with them and we're not in their shoes. So, I'll left the issue behind. ;)

Next? 

Oh, my brother is getting engaged tomorrow. Hehehe.. Congrats, semoga jodoh ini adalah yang terbaik. Biar sampai ke jinjang pelamin dan seterusnya sehingga ke akhir hayat. Amin.

My bff celebrate her 27th birthday last Wednesday. Happy birthday cik adik @ Nur Mazlina Md Zin. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki, semoga makin bertambah cahaya mata, dan semoga ko bahagia sampai akhir hayat,k! 

Ape lagi eh? 

Oh, sy berpuasa skrg ni, hopefully boleh last sampai bulan Ramadhan nanti. Betul2 dah put on weight. Heheh, jd saya berpuasa Isnin sehingga Khamis. Yeeehuuu~ Mintak2 boleh la drop sekilo dua. ;) 

K lah, nak gi Sogo n Jalan TAR dengan Cheyah. Tata.

Thursday, June 10, 2010

No No No

Banyak kali dah kite pikiaq. Setelah mengambil kira keburukan dan kebaikan, sy hanya akan focus on kehidupan seharian TANPA update tentang kerja n family. Sebab kadang-kadang, salah faham itu salah. Salah faham juga susah. So, better don't. Agree? [Angryy.. Agreeeeee]
Oh update tentang Gossip Girls event last Saturday. What I can say, berjaya! Dapat mengumpulkan 4 lagi kepala yg seiring dengan saya. Among all saya yg paling 'muda' but who cares. =) 
Kitorang order mcm2 dan semua sedap2. Opss.. Kecuali cik H. Tak sodap;all of us agreed about that.
Lunch, chit chatting, gossiping here and there. Seronok. Sebab saya rs mcm masa study la pulak. Even the hakikat is everyone dah berkerjaya. Thanks for the time kawan2.. [Like you, you, you and you are reading this]  Don't you guys think that we should visit Universal Studio next time? Singapore will be fine!

Wednesday, June 2, 2010

Gossip Girls

Husband's location - Penang (Auditing) 

Oh, can't wait for my husband to come home; errr..tomorrow.
Btw, H text me this morning. 
'Akak, Saturday ni jadi tak? Kite nak beli tiket bas.'

Owh, I can't wait to meet them this Saturday. 

Saturday is my Gossip Girls Day~ 

Yippie~ 





p/s: fast forward Saturday. =)


Tuesday, June 1, 2010

Coach




Ade sale! Pegi nak? Jom!

I wanna watch Toy Story 3

Heart-breaking day-Nuffnang's revoked my movie invitation today because I didn't reply to them. My bad. So, today I am going to write an entry for Toy Story 3 and Nuffnang please read this and give me second chance. Blerghh~ Hahaha =))

I love Toy Story. Since forever. If one ever ask, "How deep is your love towards the movie and characters?" The answer is, "Infinity!" I really loves cartoons; and it's hard for me to watch a cartoon's movie at the cinema because my husband will refused to watch it. He loves thriller and action pack movies by the way.

But this movie, Toy Story 3 is a must watch movie. I swear I'm going to drag him to the cinema and get him to buy the ticket! [Evil laugh] There are few new characters added in Toy Story 3, owh my, they are cute and adorable as a toy!! Now, let me present to you the new characters of the movie.  

+Drum roll+
















However peeps; above all, this is my favourite character and I can't wait to watch them in action!! Presenting the-triple-cute-adorable-PEAS-IN-A-POD!


So, Nuffnangers why wait more? Write an entry about this movie because courtesy to Walt Disney Studios Motion Pictures Malaysia, they are giving away FREE 50 passes to watch it in 3-D's. (I hope, I'll win-finger crossing)