Tuesday, August 24, 2010

3 in 1 post

Lately, sejak start berpuasa mmg malas sgt nk berblog. Rasa macam jari jemari dah keras kematu untuk menaip. ^__^''

Last weekend kite balik kampung. Yeaahaa~ Lunch hour pergi Sogo dgn 2 member sebelah partition and boss nyer secretary. Huhu..Kite beli roti kat bakery and yogurt drink untuk berbuka nnt. Sah la berbuka dalam kereta. After work, dengan jam giler kat depan office, redah jugak lintas jalan sebab husband tunggu on the other side. Senang, sebab boleh terus masuk highway. Lepas tol Duta, traffic dah kembali normal. In fact, lagi smooth kot. Maybe ramai yang plan nk balik during National Day nyer cuti. At 7, we reach Tapah. Husband mandi;sebab takut mengantuk. Then kitorang pergi cari meja untuk berbuka. Sib baik awal, bley makan menda lain selain dari roti. =))
I bought sup fishball and sayur. Tu jer. Heeheh..giler gigih. Tipu jer,lepas tuh makan roti jugak. Sket. Heheh..Lepas Maghrib, tunggu husband kat Baskin. Hehhe..sebab tuh la makan sup ngan roti..sebab pas Maghrib mmg dah plan nk serang Baskin. Yummeeh! 2 scoops. Sharing basis.
Lepas tuh perjalanan diteruskan sambil co-pilot tidur dgn nyenyak nyer. Hanya tersedar masa keta stop kat R&R untuk husband refresh kan diri.Huhuh. Beli buah-buahan untuk dibawa balik and we reach SP around 11.Esok paginyer, sahur nasi sket banyak sket,lauk daging [resipi ibu], sayur and air yogurt. Pas Subuh, tdo kejap. Letih woo. Ingat co-pilot tak letih ker? Heheh..

Kol 9 keluar ngan husband, mak n ayah untuk beli barang n gi kedai langsir. Sampai rumah, pukul 1.00 tepat. huish. Letih sgt. Lepas simpan2 barang, tidur kejap before Zuhur. Kununnye..tersedar 2.30..baru terhegeh2 nak semayang n tolong mak kat dapur. Menu hari Sabtu lepas ialah: Nasi minyak, Ayam percik, Murtabak Raja (All the way from Kelantan bebeh!), along beli air soya, sayur campur. Burp! Alhamdulillah. Kenyang makcik!

Ahad, after sahur..basuh baju untuk dijemur kat umah mil. ;)) Heheh..lepas baju settle, mandi and off we go to umah mil pulak.. Kat umah mil, dah jadi princess. Hahahha.. self-proclaimed. Jadi tengok tv, baca paper n tdo lagi..kenape tah..sakit pinggang. Kawan baik nak datang kot. =p
Tengahari pegi Sunway ngan adik2, beli buku and stationary. Pukul 4 sampai rumah..duduk kejap, lepas Asar mil suruh gi bazaar Ramadhan. Pergi la kat Bazaar Kepala Batas. Besar n ramai sangat,sampai jalan kena tengok kaki;takut tersadung kaki orang. Heheh..kitorang beli nasi ayam[husband tak makan kuew teow sup;menu berbuka kat umah mil for that day], for sil, die nak kebab, ABC and murtabak. Oh,tak lupa juga serabai. ehhehe.. Sedapnyer cicah kuah durian. So, dah settle semua, balik umah prepare untuk berbuka. Menu jadi bertambah. Menu sedia ada dirumah, kuew teow sup, air kelapa, nasi, ikan, udang goreng tepung,sayur campur...Argghhh!! Banyak nyer..camner nak makan nih?? Heheh.. End up, rasa semua. Tapi kuantiti; ala kadar. Heheh.
Esoknyer lepas sahur, husband hantar fil ke airport. Pukul 5 pagi kot. Husband sampai rumah around 7, and kitorang berkemas untuk balik KL;oppss! dengan buah hati baru~ Byee~

2 comments:

Nur Farahiyah said...

oppss!
buah hati baru = keta baru ke? yay!
kitorg br nak blk jb jumaat ni + g tgk niece :)

p.s: awk, jom shopping kt munawwarah!

Nurul+Hafiz said...

heheh..bestnye berjalan~
jgn luper beli buah tangan untuk niece~ =)