Monday, August 30, 2010

Cancer

Salam & selamat berpuasa.
I don't know where to start and how I am going to end this entry..

Last week, officially my uncle was diagnosed with cancer perut. Peringkat ke 3.
Setelah kaedah gastroskopi, endroskopi digunakan, the doctor said they will do a major operation today.
Sebab nak elakkan sel2 cancer melarat ke organ-organ penting seperti jantung dan paru-paru.
Last Saturday, my mom ade kat hospital. Together with my cousins n my other uncle. 
My uncle with cancer siap buat lawak. He told my mum; 

'Aku ni dah macam lembu..cucuk sana, cucuk sini, masuk wire kat hidung..hari Isnin ni kena sembelih..'

Today, I called them yang ade kat hospital..the operation cannot be proceed. Reason; sel-sel cancer dah mula menjangkiti jantung. Saya terkejut sebenarnya. (He's the only relative yang melawat our first rumah sewa kat Kota Damansara dulu) Saya sedih+sebak. *jaws rasa sakit sekarang sbb tgh menahan perasaan*

I hope my Pakcik Pa akan recover,sihat seperti dulu..semoga Allah permudahkan urusan Pakcik Pa.
Insya Allah, balik raya next week, saya akan jumpa Pakcik Pa..
Insya Allah..

No comments: