Wednesday, May 22, 2013

MILO Breakfast Day 2013

Assalamualaikum


hoyeah! We have completed our 7km run last Sunday.
I'm proud of myself.
This year, misi saya ialah utk involve dlm aktiviti berlari ni
secara serius. =)

Milo Breakfast Day run is the longest distance so far yg kami join. tehehe.
7km. I never thot that I'll make it to the finishing line; and I never thot that
I'll get the Finisher Medal.

Last Sunday, bertempat di UPM, Serdang, Nestlé Malaysia telah menganjurkan
event 'Milo Breakfast Day'. Running kit collection dibuat di Athlete's Circle, Petaling Jaya.
A day before the event, we decided to have a look on the race route itself. UPM is sooooo HUGE.

We kinda lost masa tgh nk cari the exact route. End-up memang tak tahu pun which route the organiser is going to use. That Saturday evening, we can see that the organiser are busy setting up the tent, stage and etc. Oh we saw, pakcik van Milo tengah cuci their Milo's truck near to padang kawad.
Excited sekejap. Our childhood memory,no? Berebut-rebut nak dpt secawan kecil air Milo sejuk. Rasa yg tak pernah berubah. Nikmat kan?

So, lepas dah pusing 2,3 round cari the exact route masih tak jumpa, kitorang decide nak balik rumah. Esoknya kan nak berlari. Mestilah nak kena rehat. kah kah kah.

Nak tau tak apa perasaan org yg sign up utk event berlari ni? especially yang amatur macam I?
Herm. Secara jujur, a night before the race I memang nervous. Seriously. Sampai I akan tanya kat my husband,

'betul ke kita nak lari ni?'

'walau ape pon jadi, jgn tinggalkan i ok?'

hahaha. yup, itu yg I pesan kat my husband. Anything happen, jgn tinggalkan i. lol. punya la nervous.
tapi so far, mmg dia tak tinggal. Alhamdulillah. Baiknya awak ni nyanyi.

The very morning of the race, bangun awal. Kalau race pukul 7, pukul 5 or 5.30 dah get ready nak solat. Tapi pagi tu, mmg akan rasa mcm menyesal sket. Macam-macam akan terlintas kat kepala.

'eh apesal la aku rajin sgt gi sign up race ni?'

'mcm mane kalau tak larat kejap lagi?'

'org lain tgh syok tido, ko dah terhegeh-hegeh dengan kasut sukan'

hahaha. seriously, kadang-kadang chicken gile ar rasa.
macam nak tarik balik selimut.
sambung tido.
abes cerita.

tapi, part of me taknak mengaku kalah. if my husband can do it, I pon mesti boleh.

lepas Subuh, pukul 6, kitorang dah gerak ke Serdang. Berdebar nak lari 7km ni.
Nak tau mcm mane larian kitorang n event Milo Breakfast Day ni?
I akan cerita on next entry ok?
In the mean time, layan la pic tempat kejadian sebelum hari kejadian. Ngeee~

 Tempat organizer nak set up meja utk breakfast beramai-ramai esok pagi


Main stage


Gerai jualan makanan. Belakang gerai tu is the finishing line.


p/s: tak amek gambar banyak sebab panas gile


Daa~




No comments: